Sporten met klachten down-under

Op het moment dat de motivatie in ons lijf opkomt om te gaan sporten, laten we ons duidelijk niet uit het veld slaan. Door niks of niemand niet, al helemaal niet door vaginale ongemakken!  Want hallo, hoe vaak komt deze sportdrive nou voor? Trek je (katoenen) sportpak aan, laat het zweet gutsen en houd rekening met deze 4 factoren.

1.    De sport

Een klasje spinnen raden we af. Twee woorden zeggen genoeg: het zadel! Het oncomfortabele, harde stukje houvast tussen je benen is niet bepaald vagina-vriendelijk als je last hebt van een gevoelige vagina. Kies een sport waarbij je zo min mogelijk de gevoeligheid opzoekt. Daarnaast zijn watersporten ook af te raden: in het water zwelt het vaginale slijmvlies op, waardoor je de kans op schimmels vergroot.

2.    De outfit

Laat de lycra collectie even op de plank liggen. Want deze synthetische stof ademt niet en versterkt vaginale ongemakken, zoals een vaginale schimmelinfectie of bacteriële vaginose. Kies liever voor een katoenen joggingbroek, deze ventileert vele malen beter. 

3.    De wissel

Een warme broeierige omgeving is de go to plek voor schimmels en bacteriën om zich te ontwikkelen.  Met het sporten creëer je precies die omgeving. Probeer dus na je work-out de boel daaronder te drogen en trek direct een schone (katoenen) onderbroek aan. 

4.    De plek

Op het moment dat jij last hebt van jeuk of een onaangename lucht tussen de benen betekent dit niet dat jij niet naar een openbare ruimte kan gaan om te sporten. Desalniettemin kan het toch zo zijn dat het prettiger voelt om thuis te sporten. YouTube staat vol met woonkamer-workouts. Hup: tafel weg, matje uit, en stretchen maar.

Hier kun je testen of je last hebt van een vaginale schimmel

VOLG ONS OP INSTAGRAM @VAGINAACADEMIE 

VOLGEN