5 KLEDINGSTUKKEN DIE BIJDRAGEN AAN EEN SCHIMMELINFECTIE

Heb je wel eens last van vaginale jeuk in- en rondom je vagina? Een branderig gevoel en witte geurloze afscheiding? Grote kans dat je een vaginale schimmelinfectie hebt. Vervelend maar volkomen normaal! Van nature zijn er schimmels en bacteriën in je vagina aanwezig. Als deze uit balans raken kan dit leiden tot een schimmelinfectie. Schimmels groeien door vocht en warmte. Je kunt je dus voorstellen dat bepaalde kledingstukken hier invloed op heeft. Voorkom een broeiende boel in je broekje en wees bedacht op deze 5 items die schimmels kunnen aanwakkeren en/of verergeren:

1.    Skinny jeans

Strak, strakker strakst. Een poes in het nauw laat vaginale schimmel springen. Een opgesloten vagina is met haar warme en vochtige klimaat dé ideale plek voor schimmels om te ontwikkelen. Dit betekent niet dat jij nooit meer strakke broeken aan kunt, maar afwisseling- en regelmatig wassen- is key! 

2.    Synthetisch ondergoed

Deze onnatuurlijk stof neemt geen vocht op, waardoor het een zweterige bedoeling kan worden daar beneden. Een ideale broedplek voor schimmels! Stof tot nadenken: kies in het vervolg liever voor katoen of een ander natuurlijk materiaal, waardoor het minder gaat broeien.

3.    De legging

Wij zijn niet als enige fan van de lycra-lifestyle, schimmels ook! Jouw sportkleding of Netflix outfit kan schimmelinfecties veroorzaken. Onder dit strakke stofje bouwen olie en zweet op, met schimmelvorming tot gevolg. De geliefde legging wordt vaak meerdere dagen achter elkaar gedragen, waardoor de schimmels een heerlijk onderkomen kunnen vinden. Wassen is key!

4.    Zweterige sportkleding

Dat je na al die burpees, jumping jacks en kettlebell swings het liefst op de bank neerploft, snappen we maar al te goed. Toch kun je beter direct onder de douche springen. Dit is niet alleen beter voor het herstel van je spieren, maar zorgt ook voor het voorkomen van schimmels. Bij de warmte, het zweet en de vieze legging, komen juist de schimmels in beweging.

5.    Natte zwemkleding

Je -nog vochtige badpak- omtoveren tot body boven een hotpants ziet er helemaal fashionable uit, maar voor jouw vajay niet echt een goed idee. De natte stof in combinatie met je warme kruis, maakt een waar walhalla voor schimmels. Trek dus eerst even iets droogs aan voordat de show gaat stelen.


Onzeker?

Veel vrouwen krijgen in hun leven te maken met een vaginale infectie zoals vaginale schimmel of bacteriële vaginose. Heb jij last van vaginale symptomen zoals geur en afscheiding en wil je checken welke infectie je hebt? Of wil je gewoon een dubbelcheck doen? Hier vind je de online symptomenchecker. Direct resultaat!
 

VOLG ONS OP INSTAGRAM @VAGINAACADEMIE 

VOLGEN