(G)EEN ORGASME? DIT KUN JE ZELF PROBEREN

Rollende ogen, trillende benen, alle remmen los. Klaarkomen: voor de één een feestje, voor de ander slechts een (natte) droom. Theoretisch gezien is elke vrouw in staat om tot een climax te komen. Toch hebben veel vrouwen hier moeite mee. En hoewel seks zonder klaarkomen ook heel fijn kan zijn, snappen we dat je toch benieuwd bent naar de kers op de taart. Gelukkig geldt, zoals bij veel dingen in het leven, oefening baart kunst. Dus steek je handen uit de mouwen en ga aan de slag met onze tips!

Het vrouwelijk orgasme

Wat gebeurt allemaal? Onze hersenen verwerken seksuele prikkels en zo worden we opgewonden. Het bloed gaat harder stromen, de spanning in ons lijf stijgt en op het hoogtepunt volgt de ontlading: het orgasme. Door de hormonen die vrijkomen in ons brein, voelen we tijdens dit fenomeen enkel nog genot en lijkt het alsof de rest van de wereld niet bestaat. Amazing right?!

Niet te veel piekeren

Hersenen spelen dus een grote rol. Niet heel handig dat wij vrouwen regelmatig dingen overdenken. Ja, ook seks. Een orgasme betekent loslaten. Piekeren kan altijd nog, het is tijd om te genieten!

Vingeren 

Ontdek wat je lekker vindt, leer alle plekjes en hoekjes kennen. Op deze manier kun je beter aan je partner uitleggen wat je lekker vindt. Oefen er gerust op los. Meid!! masturberen word je nieuwe hobby. Heb je het eenmaal in de vingers, dan is een hoogtepunt binnen handbereik.

Seks toys 

Vibrators, dildo's, vibrerende eieren, de mogelijkheden zijn oneindig. Als een supermarkt een erotiekafdeling zou hebben, zou één gangpad niet genoeg zijn. Deze toys kunnen je gemakkelijk en snel tot ongekende hoogte brengen. Ook hierbij geldt: speeltjes beperken zich niet tot enkel solo-gebruik. Pak ze er samen. Oh, en niet geheel onbelangrijk: vergeet ze niet schoon te maken na gebruik. Anders heb je extra kans op bacteriële vaginose of een schimmelinfectie, en dat wil je niet hebben.

Erogene zones 

Erogene wattes? Ja, gevoelige plekken op je lichaam zoals je oorlel, je hals, je tepel en de binnenkant van je lies. Ik hoor je denken, dit zit toch niet bij mijn vagina? Klopt, Seks is niet beperkt tot enkel de vagina (en de penis). Het stimuleren van deze plekken brengt jou sneller in hogere sferen, probeer maar!

Beginnen je handen al te jeuken na het lezen van onze tips? Mooi, ga ervoor! Maar onthoud: je komt niet altijd schreeuwend en duizelig van opwinding klaar, hou vol en experimenteer. Als het lukt is dat mooi meegenomen, maar ook zonder de kers kan de taart heerlijk smaken! 
 

VOLG ONS OP INSTAGRAM @VAGINAACADEMIE 

VOLGEN