6 tips bij een rode, ruwe en schrale huid aan de buitenkant van je intieme zone

Oh no! Een rode, ruwe en schrale huid aan de buitenkant van je intieme zone, bikinilijn of schaamstreek? Dit kan onstaan na het scheren of waxen, het dragen van strakke of synthetische kleding, wrijving door zweet en het gebruik van maandverband of inlegkruisjes. Relax, en lees hier 6 tips voor een goede intieme verzorging van je lady parts die een ruwe, schrale huid in de intieme zone helpen te voorkomen: 

1. Goed afdrogen

Ben je gaan zwemmen in de zee of in het zwembad of ben je gaan sporten? Verwissel natte kleding zoals zwemkleding of je bezwete sportkleding direct. Wrijving door zweet kan een rode, ruwe en schrale huid veroorzaken in de uitwendige intieme zone. 

2. Houd het schoon

We zijn opgegroeid met washandjes maar zeg toch maar nee tegen die washandjes. Deze zijn een ware broedplaats voor bacteriën. Was met je hand je vagina en gebruik douchegels of zeep die specifiek bedoeld zijn voor intieme hygiëne.

3. Let op wat je draagt

Strakke jeansbroeken of sportleggings en synthetische onderbroekjes of strings zien er mooi uit maar zijn niet ideaal voor je intieme zone. Er is immers weinig luchtcirculatie en kans op wrijving en zweet. Hierdoor kan er een disbalans ontstaan in je uitwendige intieme zone en huid.

4. Verwissel vaak van inlegkruisje of maandverband

Of je nu inlegkruisjes of maandverband gebruikt, het is belangrijk om ze regelmatig te verwisselen. Zo wordt het vocht goed opgenomen, bacteriën verwijderd en help je een ruwe en schrale huid in uitwendige intieme zone te vermijden.

5. Gebruik een nieuw en scherp scheermesje

Scheermesjes moet je niet te lang achter elkaar gebruiken. Deze kunnen vol bacteriën zitten en worden steeds minder scherp. Dit kan ook zorgen voor een ruwe, schrale bikinilijn.

6. Verzorgen van een ruwe en schrale huid in je intieme zone

Toch een ruwe en schrale huid in je intieme zone? Gebruik een verkoelende crème-gel voor verzorging en directe verkoeling van de uitwendige intieme zone.