SCHIMMELINFECTIE TIJDENS ANTIBIOTICA? ZO KAN DAT

Heb jij wel eens een antibioticakuur gehad voor een vervelende keel- of oorontsteking? Grote kans dat je daarna wel eens last hebt gehad van vaginale afscheiding of jeuk. Door het gebruik van antibiotica kun je namelijk een vaginale schimmelinfectie oplopen. Dat is even balen... Benieuwd hoe dat kan? Lees dan snel door!

Antibiotica zijn medicijnen die worden gebruikt bij infecties die worden veroorzaakt door bacteriën. Het medicijn dood bacteriën, maar soms nét iets te veel. Zo dood het ook bacteriën op de huid, in de mondholte en in de vagina, waardoor schimmels de kans krijgen om te groeien.

Sommige antibiotica werken tegen heeft breed aantal soorten bacteriën, de zogenaamde "breed-spectrum antibiotica." Anderen werken slechts tegen een paar soorten bacteriën, de "smal-spectrum antibiotica." Het zal niet verbazen, dat de breed-spectrum antibiotica vaker zorgen voor disbalans in je vaginale. Extra goed oppassen dus!

Gelukkig werken deze tips (LINKEN NAAR ANDER ARTIKEL), ook tijdens een antibioticakuur, bij het bestrijden van een schimmelinfectie. Heb jij last van vaginale symptomen, zoals geur en afscheiding en wil je zelf checken of je een infectie hebt. Doe dan hier de test! 

VOLG ONS OP INSTAGRAM @VAGINAACADEMIE 

VOLGEN