7X P*SSY ART DAT JE NIET WILT MISSEN

Het kruis als kunst! Het menselijk lichaam, in al haar verschillende vormen, soorten en maten, is al een kunstwerk op zich. So let’s think outside the doos (uhh box): wat voor vagina kunst zou jij maken? Van beeldig gekapt in schaamhaar tot vulva’s van klei. Wij hebben al veel wonderlijke, opvallende en gekke kunstwerken voorbij zien komen. Daarom doken we in alle creatieve uitspattingen en delen we de tofste kunstwerken met jou!

1. Vagina van vroeger

Het schilderij van Gustave Courbet, L'origine du Monde, is misschien wel de beroemdste vagina allertijden! Dit ‘provocerende’ schilderij werd in 1899 gemaakt en werd gezien als een groot schandaal. In 2013 dook een ander deel van het schilderij op waarbij ook het hoofd van de vagina in kwestie opdook. Waarschijnlijk wilde Gustave de identiteit van de vrouw beschermen en heeft hij het doek daarom in twee stukken gesneden. Gelukkig was de beste man ook in die tijd al bezig met privacy!

2. Een b(r)oek vol

Op Internationale Vrouwendag hebben kunstenaars Sandrine Le Goff en Jessica Kersten ‘Vagina’s Untold’ gelanceerd. Een bijzonder kunstproject waarin je kennis kunt maken met de vagina in verschillende vormen. Van een vergulde vagina tot een vrouw die door haar eigen bloed roeit, de werken van Sandrine en Jessica zijn stuk voor stuk indringende foto’s die het verhaal vertellen van diverse vrouwen. De twee hebben 5 jaar gewerkt aan het project. Wil jij je laten verrassen door deze prachtige vagina’s? Je bestelt het boek hier.

3. P*ssy posters

De Berlijnse Verena Bonath schildert waterverf vulva paintings. En goed nieuws! Deze vrolijke vulva’s zijn gewoon te koop. Voor minder dan een tientje zijn de posters te bestellen. Je vindt ze hier

4. Vulva’s for sale

Zou jij het durven dragen: een vulva als ketting? Kunstenares Denise Rosenboom maakt opvallende objecten met vulva’s. Van kaarsen tot kerstballen en van kettingen tot tissueboxen. Een ding weet je zeker, met deze vulva’s steel je zonder twijfel de show!

5. Vouwen voor Vrouwen

Mandy Smith de vouwt met haar project ‘No More Cutting’ vagina’s van papier. Zo wil ze meer bewustzijn te creëren voor FMG (Female Genital Mutilation), oftewel de verminking van het vrouwelijke geslachtsorgaan. Tegelijkertijd wil ze met haar werk vrouwen meer zelfvertrouwen geven over hun eigen vouwwerkje. Een knap staaltje origami!

6. Staat jouw vagina ertussen?

Hilde Atlanta maakt vrolijke tekeningen van van vulva’s. “Afgelopen zomer hoorde ik op een presentatie van een student dat veel vrouwen onzeker zijn over hun vulva en dat plastische chirurgie aan schaamlippen sterk toeneemt” zegt Atalanta tegen NRC. “Zo zou in Engeland het aantal schaamlipcorrecties tussen 2001 en 2010 zijn vervijfvoudigd.” Met haar ‘body positive art’ laat ze jou zien dat elke vagina normaal is!

7. The great wall of Vagina

De Britse kunstenaar Jamie McCartney maakte tien panelen met afdrukken van de vagina’s van verschillende vrouwen. Met zijn werk ‘The Great Wall of Vagina’ wil de artiest aantonen dat de vagina’s uit pornofilms niet de standaard zijn. Daarom ging hij wereldwijd op zoek naar vrouwen die hun intiemste zelf aan de wereld wilden tonen. De vrouwen zijn tussen 18 en 76 jaar oud en laten zien dat de vorm van de vagina niet in beton is gegoten.
 

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM @VAGINAACADEMIE 

VOLGEN