5 DINGEN DIE JE NOG NIET WIST OVER JE VAGINA

De vagina kent nog vele geheimen. Welkom bij de les, wij vertellen je 5 (verrassende) vagina feiten!

1.    Je vagina staat in een ‘meetkundige’ hoek

We doen even een mini lesje wiskunde: je vagina is niet recht, maar staat in een hoek van 130 graden. Vandaar dat je altijd even de goede hoek moet zoeken tijdens het inbrengen van een tampon of tijdens penetratie.

2.    De meeste vrouwen komen niet klaar door vaginale penetratie

Slecht 18% van de vrouwen komt klaar door penetratie. Het is dus helemaal niet gek als dat jou ook niet lukt. Ga gerust aan de slag met andere manieren: vingeren, clitorale bevrediging, speeltjes, het kan én mag allemaal!

3.    Schaamlippen komen in alle vormen en maten

Misschien heb je nog nooit een andere vagina van dichtbij gezien, maar weet dat iedere vagina, vulva en schaamlippen anders zijn! Groot, klein, dik, dun, strak of flubberig. Geen enkele vagina is hetzelfde. Probeer jezelf niet te vergelijken met anderen, want ook jouw poes mag er wezen!

4.    Schaamhaar is niet raar

Of je het nou wegscheert of toch liever lang laat groeien. Schaamhaar komt in vele vormen voor: licht haar, donker haar, krulletjes of stug haar. Ook kan het op diverse plekken groeien. Van je vulva tot de binnenkant van je dijen en zelfs op je onderbuik. De coupe van je poes is zoals die op je hoofd: lekker je eigen keuze!

5.    Meisjes kunnen ook ejaculeren

Wait, what? Ja, het is echt waar. Er zijn vrouwen die ook kunnen ejaculeren als ze een mega intens orgasme ervaren. Dit heet ‘squirten’. Tijdens het klaarkomen komt er extra veel vocht uit de vagina. Dit kunnen kleine druppeltjes zijn, maar ook een heel plasje vocht. Wat een spetterend en spectaculair orgasme!

VOLG ONS OP INSTAGRAM @VAGINAACADEMIE 

VOLGEN