SEKS MET EEN SCHIMMEL? PRAKTISCHE TIPS

Onhandig. ja. Onmogelijk, zeker niet. Toegegeven, een rode, gezwollen en geïrriteerde vagina is nou niet de meest ideale poort voor een potje seks. Nog niet eens gesproken over de witte brokkelige afscheiding, die er bij een schimmeltje vaak bij komt kijken. Maar wij zijn ook maar mensen met behoeftes dus als de lust het wint van het lijden moet je creatief zijn, toch? Wij vertellen jou de do’s and dont’s voor seks met een schimmel. Er zijn namelijk zeker dingen waar je rekening mee moet houden,lees snel verder. 

Doe eerst hier de test

Droogte

Je poes, die je liever nat dan wit hebt, kan met een schimmelinfectie ook nog eens droog zijn. En als je dan gaat seksen irriteert het slijmvlies nog meer en kunnen er wondjes ontstaan. Ons advies: las een pauze in. Maar als je toch zoiets hebt van ‘gaan met die banaan’, is het belangrijk om het vochtgehalte op te krikken. Gebruik veel glijmiddel en ga alleen door met de daad als je geen pijn hebt. Sidenote: als je al begonnen bent met een antibioticakuurtje moet je oppassen met voorbehoedsmiddelen. De bestanddelen uit de kuur kunnen de werking en veiligheid van condooms en pessaria tijdelijk verminderen. 

Nat?

Ik hoor je denken: er zijn meer manieren om je flamoes nat te krijgen. How about a good old lick over the clit. Helaas, beffen is uitgesloten van de opties. Het is namelijk zo dat de schimmel uit jou vagina in de mond van je partner kan komen. De mond is, met zijn warme en vochtige kenmerken, dezelfde perfecte omgeving voor schimmels als de vagina zelf.

Do’s!

Goed dan gaan we nu over naar de do’s. Die zijn er (gelukkig) ook nog. Seks is zo veel meer dan alleen hand en spanwerk rondom de vagina. Wat dacht je van hartstochtelijk zoenen, likken over de tepel, de ander bevredigen en alle andere erogene zones afgaan? Dit kan jou ook zeker tot een hoogtepunt brengen, probeer maar.
 

Bronnen:
https://www.optimalegezondheid.com/sex-en-schimmelinfecties/
https://www.leef.nl/kennisbank/vrijen-en-een-vaginale-schimmelinfectie/

VOLG ONS OP INSTAGRAM @VAGINAACADEMIE 

VOLGEN